Categories
κρακατόα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Osman Evcan – Πανό, αφίσα και στράτσα σε Πάτρα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία0672

Από τις 22 Φεβρουαρίου 2016, ο αναρχικός Osman Evcan που βρίσκεται φυλακισμένος στην Τουρκία, προχώρησε στην τρίτη μέσα σε ένα χρόνο απεργία πείνας με αιχμιακό αίτημα την παροχή vegan φαγητού στη φυλακή, καθώς και αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες κράτησης στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Silivri No:6 L Type.

Για την προώθηση του αγώνα του συντρόφου κολλήθηκαν στράτσα και πανό στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, καθώς βγήκε και μια αφίσα από την συλλογικότητα ‘Αλογόμυγες’.Φωτογραφία0666

 

Ο Osman αγωνίζεται μέσα στη φυλακή:

– Για την πρόσβαση σε  vegan τροφή μέσω παραγγελίας έξω από την φυλακή, αλλά και παροχή κάποιων τροφίμων από την καντίνα και τη διοίκηση.

–  Ενάντια στις συνθήκες κράτησης που “στόχο έχουν τη καταστολή και τον εκφοβισμό των φυλακισμένων”  , καθώς η πτέρυγα που βρίσκεται ο Osman δεν έχει προαύλιο, ενώ κάμερες υπάρχουν ακόμα και μέσα στα κελιά για την 24ωρη παρακολούθηση και έλεγχο των κρατουμένων. Osman έχει δεχτεί τρεις πειθαρχικές ποινές για το σπάσιμο των καμερών του κελιού του.

– Ενάντια στην παρακράτηση αλληλογραφίας , στον περιορισμο ενημέρωσης και επικοινωνίας και για  την πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων στους κρατούμενους.

Μέσα από αυτά τα αιτήματα του αναρχικού συντρόφου, διαφαίνεται η τακτική του τουρκικού κράτους για την εξολόθρευση του αγωνιστικού πνεύματος και την αποξένωση των κρατουμένων μεταξύ τους αλλά και από το κοντινό και συντροφικό τους περιβάλλον.

Στεκόμαστε δίπλα στον Osman και στον αγώνα του. Γιατί ο αγώνας του είναι ένας συνεχής αγώνας ενάντια στις φυλακές, στο σύγχρονο τεχνολογικό ολοκληρωτισμό, και στην εξουσία που χρησιμοποιεί κάθε είδος κλουβιού για την εκμετάλλευση  και τον έλεγχο των έμβιων όντων.

Όπως γράψανε και οι φυλακισμένοι σύντροφοι Δημήτρης Πολίτης, Γιώργος Καραγιαννίδης, Γιάννης Μιχαηλίδης,

“Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τον ίδιο προσωπικά, αλλά δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει το γεγονός, ότι σε μία χώρα – εμπόλεμη ζώνη, ένας φυλακισμένος σύντροφος, επιλέγει και επιμένει, να θέτει το ζήτημα της συνολικής απελευθέρωσης της ζωής από τα δεσμά του πολιτισμού της εξουσίας. Ένας φυλακισμένος σύντροφος που αρνείται να τραφεί με τα πτώματα των ζώων, βασανισμένων από την κρεατοβιομηχανία, και τα λοιπά παράγωγα του πόνου, που αρνείται να αποτελέσει γρανάζι της αιμοσταγούς καπιταλιστικής μηχανής, που καταστρέφει και λεηλατεί τη γη.

Τυγχάνει να έχουμε βιώσει την απαξίωση και την ειρωνεία απέναντι σε μία μη ανθρωποκεντρική στάση αγώνα, ακόμα και στο εσωτερικό του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Ελλάδα, συνήθως στο όνομα κάτι “πιο σημαντικού”, λες και μπορεί να υπάρξει αντικειμενική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του αγώνα. Γι αυτό έχει μια επιπλέον σημασία για μας η ανάδειξη της απεργίας πείνας του συντρόφου και στην Ελλάδα,  πέρα από την αυτονόητη στήριξη και αλληλεγγύη που έχει ανάγκη ο Osman αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΛΟΥΒΙΟΥ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ OSMAN EVCAN

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

οι αναρχικές συλλογικότητες:
Κρακατόα (Πάτρα)
Αλογόμυγες (Χανιά)
Μαύρο/Πράσινο (Θεσσαλονίκη)

18032016165

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

____________________________________

Γράμμα του ίδιου του Osman Evcan για την έναρξη της απεργίας πείνας

Γεια σας,

Εύχομαι σε όλους υγιείς, χαρούμενες και ελεύθερες ζωές. Σας στέλνω την αγάπη και τους χαιρετισμούς μου.

Εξορίστηκα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Kocaeli στις 05/02/2016 και μεταφέρθηκα με τη βία στη φυλακή Silivri.

Το δικαίωμα της βίγκαν σίτισης, το οποίο κατακτήσαμε στη φυλακές Kocaeli μετά από απεργία πείνας, πλέον σφετερίστηκε και καταστράφηκε στη φυλακές Silivri τύπου L, στην οποία και εξορίστηκα. Ο σκοπός αυτής της εξορίας ήταν να εξασκήσουν παραβίαση των δικαιωμάτων μου όπως και έκαναν.

Από τη μέρα που έφτασα σε αυτή τη φυλακή, αντιμετωπίζω συνεχώς παραβιάσεις των δικαιωμάτων μου. Για να βάλω ένα τέλος σε αυτές τις απάνθρωπες τακτικές και για να σταματήσω την καταπάτηση των δικαιωμάτων μου, είχα γράψει αιτήματα πάρα πολλές φορές. Μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα από τα αιτήματά μου δεν έχει απαντηθεί, και η καταπάτηση των δικαιωμάτων μου συνεχίζεται.

Οι συναντήσεις, οι διάλογοι, και τα αιτήματα που κάνουμε εδώ και 15 μέρες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ξεκίνησα απεργία πείνας επ’ αόριστον σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, ώστε να να διαμαρτυρηθώ και να αντισταθώ ενάντια στη παραβίαση και καταπάτηση των δικαιωμάτων μου, αλλά και για την αποκατάσταση των ανθρωπιστικών δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι να σταματήσουν οι καταπατήσεις των δικαιωμάτων μας και όταν θα αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που έχουμε κερδίσει.

Τα αιτήματα της επ’αόριστον απεργίας πείνας:

1- Το δικαίωμα στη βίγκαν σίτιση το οποίο και είχαμε κερδίσει κάνοντας απεργία πείνας, και πλέον δεν υφίσταται. Αυτό το δικαίωμα είναι νόμιμο, έγκυρο και αποτελεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Παλαιότερα, κατά τη περίοδο διαμαρτυρίας μου, μετά από αποδοχή και αναγνώριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και του υπουργού και μετά από κάποιες συζητήσεις, το πρόβλημα της βίγκαν σίτισης είχε λυθεί. Έχουν σκοπό τη καταστροφή του κερδισμένου, βασικού και ανθρώπινου δικαιώματος της βίγκαν σίτισης μέσω αυτής της μεταφοράς-εξορίας. Αυτή η καταπάτηση δικαιωμάτων είναι κάτι που έχει σχεδιαστεί και αποφασιστεί από τη διοίκηση της φυλακής Kocaeli F type αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ζητάμε το τέλος της καταπάτησης των κατεκτημένων, νόμιμων, έγκυρων και ανθρώπινων δικαιωμάτων μας σχετικά με τη βίγκαν σίτιση.

Συνεπώς:

Α) Πρέπει να αποκατασταθεί το δικαίωμα μας να παραγγέλνουμε βίγκαν προϊόντα τα οποία έχουμε ανάγκη από το Vegan Dukkan (βίγκαν μαγαζί)

Β) Η καντίνα της φυλακής θα πρέπει να παρέχει και να πουλάει χορτοφαγικό φαγητό και προϊόντα τα οποία χρειάζονται οι χορτοφάγοι κρατούμενοι. Σχετικά με αυτό, είχαμε ενημερώσει τη διοίκηση κάνοντας λίστα με το τι χορτοφαγικά προϊόντα χρειάζονται οι κρατούμενοι. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να πουλιούνται στην καντίνα.

Γ) Να υπάρξει κάποια εγκατάσταση στην οποία οι χορτοφάγοι κρατούμενοι θα μπορούν να αγοράζουν φρέσκα λαχανικά.

Δ) Οι χορτοφάγοι κρατούμενοι θα πρέπει να προμηθεύονται εβδομαδιαίως με εποχικά ωμά λαχανικά. Κάποια εποχικά φρούτα, μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, πράσα, πατάτες, καρότα, μαρούλια, μαϊντανός, άνηθος κτλ. Δε δεχόμαστε και δε τρώμε λαχανικά θερμοκηπίου και κονσέρβες.

Ε) Θα πρέπει να μας παρέχετε απλά βρασμένα όσπρια και σιτηρά.

ΣΤ) Θα πρέπει να παρέχετε στους χορτοφάγους και βίγκαν κρατούμενους ένα μικρό φουρνάκι έτσι ώστε να μπορούμε να μαγειρεύουμε.

2 – Μεταφέρθηκα στη φυλακή to Silivri No:6 L Type μέσω μεταφοράς-εξορίας στις 05/05/2016. Από τότε κρατούμαι στη πτέρυγα μικρής διάρκειας στην οποία δεν υπάρχει προαύλιο. Αυτή είναι μια απάνθρωπη, μη νόμιμη, καταπιεστική και εξουσιαστική πρακτική. Τέτοιες πρακτικές που στόχο έχουν τη καταστολή και τον εκφοβισμό των φυλακισμένων θα πρέπει να σταματήσουν. Θα πρέπει να κανονιστεί έστω ένα κελί με εξαερισμό.

3-Κατά τη διάρκεια εισόδου και εξόδου από την πόρτα X-Ray, μας βγάζουν τα παπούτσια μας και μας αναγκάζουν να περνάμε ξυπόλητοι χωρίς καν σαγιονάρες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να μας επιτρέπεται να περνάμε τη πόρτα X-Ray με σαγιονάρες.

4- Κάμερες έχουν τοποθετηθεί στα κελιά μας ώστε να μας κατασκοπεύουν, να μας ελέγχουν και να μας κρυφοκοιτούν. Η τοποθέτηση καμερών είναι μια προσπάθεια επίθεσης στις ζωές των κρατουμένων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν διαμαρτυρηθούμε και απενεργοποιήσουμε ή σπάσουμε τη κάμερα, θα υπάρξουν αυθαίρετες πειθαρχικές ποινές. Μέχρι στιγμής, έχω δεχτεί τρεις πειθαρχικές ποινές. Αυτές οι ποινές έχουν σκοπό τη καταστροφή των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες κυρώσεις ενάντια σε κρατούμενους θα πρέπει να πάψουν.

5- Μας απαγορεύουν να αγοράσουμε τις εφημερίδες και τα περιοδικά της επιλογής μας από την εξωτερική καντίνα. Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αγοράσουμε τις εφημερίδες και τα περιοδικά που θέλουμε.

6- 10 βιβλία επιτρέπονται ανά κελί. Όλα τα βιβλία, περιοδικά και έγγραφα τα οποία έχουμε αγοράσει θα πρέπει να δίνονται σε εμάς χωρίς απαγορεύσεις.

7- Κάποια στάνταρ έπιπλα όπως πίνακες, καρέκλες, τραπέζια και ξύλινο κρεβάτι που παρέχονται δωρεάν απ’ τη διοίκηση, κάποιες άλλες διοικήσεις τις πουλάνε στους κρατούμενους. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει.

8- Δε μας δίνουν την αλληλογραφία μας, την οποία στέλνουν φίλοι και συγγενείς. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε αν όντως μας στέλνουν γράμματα. Αυτή είναι μια αυθαίρετη, μη νόμιμη πρακτική και θα πρέπει να σταματήσει.

9- Η τωρινή κεντρική τηλεόραση δεν έχει τα κανάλια IMC TV και YOL TV. Το αίτημα μας ώστε να τα συμπεριλάβουν πρέπει να γίνει δεκτό.

10- Όταν χρησιμοποιούμε την εβδομαδιαία κλήση μας(τηλέφωνο), δε μας επιτρέπουν να καλέσουμε την επόμενη μέρα σε περίπτωση που δε σήκωσε κανείς το τηλέφωνο, ή που δεν βρίσκονται οι οικογένειες μας σπίτι. Αυτό είναι καταπάτηση δικαιωμάτων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να μπορούμε να καλέσουμε τις οικογένειες μας όσες φορές χρειαστεί έτσι ώστε να καταφέρουμε να μιλήσουμε.

Με αγάπη και σεβασμό,

OSMANEVCAN

No:6 L Type Prison B-9 Üst kat, müşahede kısmı, Silivri-İstanbul

______________________________________

Παλιότερο κείμενο της αναρχικής συλλογικότητας Μαύρο/Πράσινο σχετικά με την υπόθεση του Osman 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ OSMAN EVCAN

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΚΛΟΥΒΙΟΥ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *