Categories
αφίσες κείμενα κρακατόα

αντιφασιστική/ αντικρατική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

 

Σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Libertatia από φασίστες.

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιείτε στην Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία.  Λίγο πριν η φασιστομάζωξη ξεκινήσει φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο επιτέθηκαν αρχικά στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο ΄΄Σχολείο΄΄ και απωθήθηκαν  από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα ενώ στην συνέχεια επιτέθηκαν στην κατάληψη Libertatia . Λίγες ώρες αργότερα ενώ τα άτομα από την Libertatia είχαν φύγει από το κτήριο προκειμένου να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα οι φασίστες ξαναγυρνούν και πραγματοποιούν εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη η οποία και καταστρέφεται από την φωτιά. Όλα αυτά βέβαια ενώ έξω από το κατειλημμένο  κτήριο βρίσκονταν ασφαλίτες και κλούβα των ΜΑΤ οι οποίοι ουσιαστικά κάλυπταν την εμπρηστική επίθεση χωρίς να παρέμβουν καν. Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη, όπου μετά από συγκρούσεις με τους μπάτσους, συλλαμβάνονται πέντε άτομα.

Με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα ένα πλήθος κόσμου από οργανωμένους φασίστες, στρατιωτικούς, εκκλησιαστικούς μηχανισμούς,  πολίτες πωρωμένους με πατριωτικό αίσθημα ξεχύνεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης  συναινώντας ουσιαστικά στο κάψιμο της κατάληψης Libertatia.  Έτσι  υπεύθυνοι για αυτήν την επίθεση δεν είναι μόνο οι φασίστες που την πραγματοποίησαν αντίθετα είναι η εκκλησία, , οι πατριώτες νοικοκυραίοι,   οι μπάτσοι και όσοι άλλοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλες αυτές οι επιθέσεις  δεν θα είχαν την δυναμική να πραγματοποιηθούν χωρίς την κάλυψη από αυτό το σάπιο συνονθύλευμα.  Ουσιαστικά μέσα από την συγκεκριμένη επίθεση διαφαίνεται  καθαρά πως το κράτος και οι φασίστες αλληλοσυμπληρώνονται καθώς ο εμπρησμός της Libertatia  έρχεται να συνεχίσει το κλίμα κρατικής καταστολής απέναντι σε καταλήψεις.

Αναγνωρίζοντας τις καταλήψεις ως εστίες αγώνα και ζωντάνιας σε έναν κόσμο ζόφου και υποταγής είναι λογικό να αποτελούν εχθρό τόσο για το κράτος όσο και για τους φασίστες. Απέναντι στην πραγματικότητα του μίσους προς κάθε διαφορετικότητα σε αυτόν τον κόσμο που θέλουν να εγκαθιδρύσουν οι εθνικιστές, οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αλληλεγγύης,  χώρους ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και εξουσίας. Για αυτό άλλωστε τον λόγο δέχονται ανά καιρούς επιθέσεις τόσο με την μορφή εκκενώσεων από το κράτος όσο και με την μορφή παρακρατικών χτυπημάτων από διάφορα φασιστικά σκουπίδια. Αυτό όμως που ξεχνάνε  είναι ότι οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια που χτυπάνε, αντίθετα είναι οι σχέσεις που δημιουργούμε μακριά από κάθε διάκριση, είναι ο συνεχής μας αγώνας για την επίθεση σε κάθε εξουσία, είναι η λύσσα μας για να σπάσουμε την κοινωνική ηρεμία και κανονικότητα, για να διαχύσουμε φωνές αντίστασης στην σιγή των μητροπόλεων.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση απέναντι σε χώρους αγώνα. Είμαστε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε πατριωτικού/εθνικιστικού/φασιστικού συνόλου να βγει στον δρόμο. Οπλίζουμε τις επιθυμίες μας απέναντι σε κάθε εξουσιαστική αντίληψη.

 

Ελάτε με φωτιές ελάτε με μαχαίρια

φασίστες θα σας σπάσουμε τα πόδια και τα χέρια

Δύναμη στους πέντε συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 25/1  ΣΤΙΣ 18:00

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

αναρχική συλλογικότητα Κρακατόα

olikiapeleutherosi.espivblogs.net / olikiapeleutherosi@espiv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *